Ratkaisut

Q Power tarjoaa asiakkaille ratkaisuja uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon. Metanointi- ja kaasutusratkaisujemme avulla asiakkaamme voivat vähentään päästöjään sekä korvata fossiilisia polttoaineita uusiutuvilla vaihtoehdoilla.

Palvelemme asiakkaita useilla eri toimialoilla: raskaan teollisuuden ja rakennusalan toimijoita, uusiutuvan sähkön tuottajia, biokaasulaitoksia ja jätehuoltoyhtiöitä sekä raskaan ja meriliikenteen toimijoita, vain muutamia mainitaksemme. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin siitä, miten voisimme auttaa yritystäsi ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa!

Lataa Q Powerin esite:

Metanointiratkaisut

Autamme asiakkaita kaikilla teollisuudenaloilla muuttamaan CO2-päästönsä, hiilipitoiset jätteensä ja vedyn uusiutuvaksi, synteettiseksi polttoaineeksi. Innovatiivinen ja patentoitu biokatalyyttinen metanointiteknologiamme on markkinoiden tehokkain 83 % hyötysuhteella, joka on kilpaileviin ratkaisuihin verrattuna jopa 30 %-yksikköä parempi.

Q Powerin metanointiyksikkö Qvidjan T&K-keskuksessa 

Q Power tarjoaa metanointiajärjestelmiä palveluna – toimintamallimme on system-as-a-service. Toisin sanoen Q Power huolehtii laitoksen suunnittelusta, toteutuksesta, käytöstä ja kunnossapidosta. Asiakkaalle toimitetaan palvelumaksua vastaan luotettavasti ja huolettomasti uusiutuvaa polttoainetta.

Lue lisää teknologiastamme tai ota yhteyttä.

Kaasutus ja synteesikaasun fermentointi

Q Power tarjoaa kaasutusratkaisuja erilaisiin käyttökohteisiin ja loppukäyttösektoreille. Useimmat kiinteät, hiilipitoiset aineet voidaan kaasuttaa synteesikaasun tuottamiseksi. Kaasutus on erinomainen tapa tuottaa arvoa sellaisista jätteistä ja sivuvirroista, joka muuten jäisivät hyödyntämättä.

Kaasuttamalla tuotettava synteesikaasu on sellaisenaankin arvokas polttoaine, jolla voidaan korvata fossiilisia polttoaineita ja vähentää päästöjä. Vaikka synteesikaasua voidaankin hyödyntää lämmön ja sähkön tuotannossa, saadaan vielä monikäyttöisempi ja arvokkaampi polttoaine, kun synteesikaasu jalostetaan Q Powerin teknologialla edelleen synteettiseksi metaaniksi.

Q Power tarjoaa asiakkaille tarvittavat teknologiat ja osaamisen asiakastarpeeseen optimoidun energiaratkaisun luomiseen – oli sitten loppukäytössä tarkoituksenmukaisinta käyttää synteesikaasua tai metaania.

Asiantuntijapalvelut

Q Powerilla on erittäin osaava tiimi, jolla on yhteensä vuosikymmenten kokemus energiajärjestelmistä, mikrobiologisista prosesseista, synteettisestä polttoainetuotannosta ja projektinhallinasta, muiden asioiden muassa. Autamme mieluusti asiakkaita suunnittelemalla asiakastarpeisiin optimoituja energiaratkaisuja ja laitoskokonaisuuksia.

Q Powerin tarjoamiin asiantuntijapalveluihin lukeutuvat:

 • Power-to-X-konsultointi
 • Teknis-taloudelliset laskelmat
 • Projektinsuunnittelu
 • Testaus- ja analytiikkapalvelut
 • Pilotointipalvelut

Miksi valita Q Power?

 • Ylivertainen taloudellisuus. Metanointijärjestelmiemme hyötysuhde on markkinoiden paras – 83 %. Myös laitosten käyttökustannukset ovat innovatiivisen teknologian ansiosta erittäin alhaiset. Kaasutusteknologiamme tuottaa erittäin puhdasta ja tervatonta synteesikaasua, joka ei vaadi erillistä puhdistusta.
 • Kestävyys. Teknologioidemme avulla asiakkaamme voivat vähentää päästöjään. Teknologioissamme ei tarvita harvinaisia metalleja tai myrkyllisiä katalyytteja.
 • Skaalautuvuus. Metanointilaitostemme modulaarinen rakenne tarkoittaa, että teknologiamme skaalautuu tällä hetkellä 50 kW kokoluokasta aina 20 + MW tehoon saakka. Kaasutusratkaisuja voimme tarjota kokoluokassa 250 kW – 10 MW+.
 • Prosessien varmuus. Mikrobiologinen metanointiprosessimme sietää hyvin syötekaasujen epäpuhtauksia, minkä johdosta teknologiamme toimii hyvin moninaisissa olosuhteissa.
 • Huoleton käyttö. System-as-a-service-toimintamallissamme Q Power vastaa laitosten käytöstä ja ylläpidosta. Asiakkaan kannalta polttoaineiden tuotanto tapahtuu erittäin huolettomasti.
Table of responsibilities between Q Power and customers

Kuva: Q Power toimittaa synteettisiä polttoaineita system-as-a-service-toimintamallilla

Referenssit

Q Powerin ja ST1:n pilottilaitos

Bioetanolilaitoksen CO2-sivuvirran metanointipilotti, Vantaa

Vuonna 2019 Q Power ja pohjoismainen energiayhtiö ST1 toteuttivat onnistuneen pilotin, jossa metanoitiin bioetanolituotannossa syntyvää CO2-sivuvirtaa. Kokemukset: 

 • Metanointiprosessimme toimii moitteettomasti teollisessa ympäristössä
 • Korkean pitoisuuden CO2-sivuvirtoja voidaan hyödyntää sellaisenaan.
 • Pienet syötekaasujen etanolipitoisuudet eivät häiritse metanointia.
Q Power piloting unit and people

Kaatopaikkakaasun metanointipilotti, Salo

Vuonna 2020 Q Power toteutti yhdessä Lounais-Suomen Jätehuollon ja Lounavoiman kanssa onnistuneen pilotin, jossa metanoitiin heikkolaatuista kaatopaikkakaasua Korvenmäen jätekeskuksessa. Kokemukset:

 • Jopa heikkolaatuinen kaatopaikkakaasu soveltuu metanoitavaksi Q Powerin reaktorissa
 • Metanointiprosessi sietää hyvin erilaisia syötekaasujen epäpuhtauksia
 • Kaatopaikkakaasun epäpuhtauksia (rikkivedyt ja siloksaanit) voidaan puhdistaa mikrobiologisesti, jolloin bio- ja kaatopaikkakaasulle saadaan korkea lisäarvo

  Lue lisää >>

Qvidja farm Q Power R&D facilities and methanation unit

Qvidjan T&K-keskus, Parainen, Suomi

Q Power on yhdessä emoyhtiö Qvidja Kraftin kanssa toteuttanut Qvidjan kartanon yhteyteen monipuolisen T&K-ympäristön. Paikalle on toteutettu metanointilaitos, kaasutuslaitos, biokaasulaitos, kaasuvarasto, aurinkovoimala, biokaasun tankkausasema sekä mikro-CHP-laitos. Q Powerilla on Qvidjassa erinomaiset edellytykset erilaisten uusien ratkaisujen kehittämiseen asiakkaille.

Lisätietoja

Haluaisitko kuulla ratkaisuistamme lisää? Otathan yhteyttä myyntijohtajaamme:

Myyntijohtaja Sami Lakio
etunimi.sukunimi (a) qpower.fi
+358 40 588 2728