Meistä

Mistä kaikki sai alkunsa

Meidän tarinamme alkaa suosta: siellä mikrobit ovat tuottaneet metaania jo miljoonien vuosien ajan. Professori Erkki Aura haki suolta mikrobeja ja ryhtyi tutkimaan mahdollisuuksia biometaanin hallittuun valmistamiseen niitä hyödyntäen. Tästä sai alkunsa meidän matkamme mikrobien kanssa.

Menetelmän tutkimiseen ja kehittämiseen osallistuivat Erkki Aura sekä Q Powerin pääkehittäjät ja johtoryhmän jäsenet Anni Alitalo ja Marko Niskanen. Pääomistajamme Ilkka Herlin ja Saara Kankaanrinta hankkivat omistukseensa kehitetyn teknologian.

Matka on ollut pitkä ja se on vaatinut vahvan vision, paljon tietoa ja osaamista, monia yrityksiä ja epäonnistumisiakin, hitusen onnea, valtavasti kärsivällisyyttä ja etenkin oikeat ihmiset, joiden intohimona on ollut kehittää teknologiaa, jolla voidaan konkreettisesti torjua ilmastonmuutosta.

Q Powerin ”Q” tulee Qvidjasta, sillä tuotantolaitoksemme ja laboratoriomme sijaitsevat Paraisilla Qvidjan tutkimustilalla.

Q Powerin perustajat

Perustajamme ja pääomistajamme Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin ovat tehneet määrätietoista ja konkreettista työtä ilmastomuutoksen torjumiseksi jo pitkään. He ovat työskennelleet Itämeren, ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden parissa, ja ovat ennen Q Poweria perustaneet mm. Itämeren suojeluun keskittyvän BSAG-säätiön, Soilfood Oy:n ja Qvidja Kraft Ab:n. Lisäksi he ovat kehittäneet Qvidjan kartanostaan ravinne- ja energiaomavaraista sekä edistäneet hiiltä sitovaa maatilaa, joka huolehtii luonnon monimuotoisuudesta.

Q Power tänään

Q Power on innovatiivinen ja konkreettisia ratkaisuja tuottava yritys, joka taistelee ilmastonmuutosta vastaan. Yrityksen juuret ja arvot nousevat syvältä Qvidjan maaperästä, muistuttaen meitä pitämään fokuksemme luonnon hyvinvoinnissa, konkreettisissa ratkaisuissa ja asiakasarvon tuottamisessa.

Tavoitteenamme on olla merkittävä uusiutuvan energian ratkaisuiden tuottaja.

Missio

Ilmastonmuutoksen vaikutukset luonnon monimuotoisuudelle ovat voimakkaasti haitallisia. Missiomme on tehdä kaikkemme torjuaksemme ilmastonmuutosta ja sitä kautta ehkäistäksemme luonnon tuhoutuminen sekä varjella luonnon toimintaa ja monimuotoisuutta. Energiasektori on siinä tärkeä painopiste.

Visio

Visionamme on olla osana energiajärjestelmää, joka on tehokas ja hyödyntää kestäviä raaka-aineita. Haluamme ratkaista uusiutuvan energian varastointiongelman ja auttaa yrityksiä korvaamaan fossiiliset polttoaineet sekä vähentämään CO2-päästöjä.

Meille CO2 on raaka-aine, jonka pidämme tuotannossamme jatkuvassa kierrossa. Emme halua minkään sivuvirran tai jätteen jäävän hyödyntämättä, vaan sen sijaan tähtäimenämme on luoda resurssiviisas järjestelmä, joka ei ole riippuvainen fossiilisista polttoaineista ja ei perustu tuhlaamiseen.