Q Power ja Insta ovat sopineet automaatiokeskusten ja niihin liittyvien järjestelmälaitteiden toimittamisesta Harjavallan metanointilaitokseen.

Q Power ja Insta ovat sopineet automaatiokeskusten ja niihin liittyvien järjestelmälaitteiden toimittamisesta Harjavallan metanointilaitokseen. Insta on suomalainen perheyritys, jolla on yli 60 vuoden kokemus automaatio- ja digitalisaatioratkaisuista.

Marko Niskanen, tekninen johtaja Q Power

Q Powerin toimittama, Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan uusiutuvan synteettisen metaanin tuotantolaitos rakentuu Harjavaltaan P2X Solutionsin vihreän vedyn tuotantolaitoksen yhteyteen. Osa kestävästi tuotetusta vedystä jalostetaan Q Powerin toimittamassa. metanointilaitoksessa synteettiseksi metaaniksi,

Q Powerin metanoinnin ydin on biologinen prosessi, jossa mikrobit tekevät työtä, johon ne ovat erikoistuneet miljoonien vuosien saatossa. Q Powerin on kehittänyt mikrobien toiminnasta huipputeknologiaa, joka mahdollistaa erittäin tehokkaan synteettisen metaanin tuotannon. Automaatio on tärkeä osa prosessin ohjaamista.

Olemme tehneet jo kehitysvaiheessa hyvää yhteistyötä Instan kanssa. Toiminta on ollut sujuvaa ja yhteistyössä on ollut kehittävä ote. Nyt pääsemme tekemään yhteistyötä toimituspuolelle tämän Harjavaltaan rakentuvan metanointilaitoksen automaatiojärjestelmälaitteiden osalta.” kommentoi Q Powerin tekninen johtaja Marko Niskanen ja jatkaa ”Meille Q Powerin teknologian tehokkuus ja toimintavarmuus ovat erittäin tärkeitä laitoksen operoinnissa koko elinkaaren aikana. Automaatiolla on tässä tärkeä rooli ja siksi valitsimme tähän projektiin Instan automaatiokeskuksen ja niihin liittyvien järjestelmälaitteiden toimittajaksi. Heillä on vankkaa toimialaosaamista sekä energian tuotannosta että teollisuudesta.

Myös Installa iloitaan syntynyttä sopimusta ja myyntipäällikkö Kimmo Suonperä toteaakin ”On hienoa päästä mukaan tekemään historiaa. Olemme kokeneet yhteistyön Q Powerin kanssa mielenkiintoiseksi ja nyt meidät on valittu toimittajaksi ensimmäiseen teollisen mittakaavan laitoksen toteutukseen, luonnollisesti olemme iloisia yhteistyön syvenemisestä”.

Synteettisen metaanin tuotantolaitoksen toimitus ja käyttöönotto tapahtuvat aikataulun mukaan vuonna 2024 saman aikaisesti vedyn tuotantolaitoksen kanssa.

Lisätietoja

Q Power
Eero Paunonen, toimitusjohtaja
Puhelin +358 44 425 2269
Sähköposti: eero.paunonen@qpower.fi

Marko Niskanen, tekninen johtaja
marko.niskanen@qpower.fi
+358503575363

Insta Automation
Kimmo Suonperä, myyntipäällikkö
+358 50 579 0287
kimmo.suonpera@insta.fi

Q Power lyhyesti:
Q Power mahdollistaa asiakkailleen siirtymisen kohti fossiilivapaata ja omavaraista energiajärjestelmää kehittämällä ja toimittamalla asiakkailleen kustannustehokkaita, korkean hyötysuhteen omaavia tuotantoteknologioita. Tavoitteemme on valmistaa vuosikymmenen loppupuolella 500 MW uusiutuvien synteettisten polttoaineiden tuotantokapasiteettia vuosittain. Q Power – Konkreettisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi www.qpower.fi

Insta lyhyesti:
Insta luo ja turvaa digitaalista tulevaisuutta Olemme luotettava kumppani teollisuuden, puolustuksen ja kyberturvallisuuden asiakkaillemme. Yhdistämällä huippuosaamisen ja älykkään teknologian kehitämme turvallisuutta ja suorituskykyä yhä nopeammin muuttuvassa digitalisoituvassa maailmassa. Ihmiset, osaaminen ja vastuullisuus ovat toimintakulttuurimme perusta. Vuonna 2022 perheyhtiömme liikevaihto oli 153,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärämme noin 1 150. www.insta.fi www.insta.fi

Kategoriat: