Laadun varmistaminen Suomen ensimmäisessä teollisen mittakaavan metanointilaitoksessa

Ilokseni pääsen päivittämään Suomen ensimmäisen teollisen mittakaavan metanointilaitoksen toimituksen etenemisestä. Synteettisen metaanin tuotantolaitos toimitetaan P2X Solutionsin vihreän vedyn tuotantolaitoksen yhteyteen Harjavaltaan. Meiltä kysytään usein, miten projekti etenee ja projektipäällikkönä haluan jakaa teille viimeisimmät vaiheet, joita olemme ottaneet tarjotaksemme asiakkaalle huippuluokan biologisen metanointiteknologian.

Tunnen itseni onnekkaaksi, kun saan työskennellä tällaisessa yrityksessä, jonka tavoitteena on tehdä konkreettisia tekoja kohti kestävää energiajärjestelmää ja ilmastonmuutoksen torjuntaa. Suomen ensimmäisen teollisen mittakaavan metanointilaitoksen toimittaminen osoittaa, että synteettisen metaanin tuotanto suuressa mittakaavassa on mahdollista. Tämä onkin merkittävä askel kohti siirtymistä fossiilisista polttoaineista uusiutuviin vaihtoehtoihin. Toimitus etenee suunnitelmien mukaan ja tunnen riemua siitä, että toimitus etenee, moduuleita valmistuu eikä kyseessä ole ainoastaan pelkkä konsepti paperilla. Me todella toimintamme kokonaisen toimintavalmiin laitoksen ja voin sanoa, että työt etenevät vauhdilla.

Meille on tärkeää, että toimitamme sen, mitä olemme luvanneet

Laatu, toimitusvarmuus ja teknisen toteutuksen erinomaisuus ovat meihin sisäänrakennettu. Tämä pätee myös huolella valittuihin kumppaneihimme. Alkuvuodesta julkaisimme yhteistyömme Volterin ja Enersensen kanssa bioreaktorien rakenteiden valmistuksen osalta. Moduuleiden valmistus on tärkeä vaihe toimituksessa, sillä bioreaktorit ovat metaania tuottavien mikrobien koti ja siksi ne ovat erityisen huolellisesti suunniteltu ja rakennettu.

Enersense and Volter are manufacturing bioreactor module structures for Q Power

Q Powerin mikrobien koti eli reaktori moduulit

Vierailimme äskettäin tiimin kanssa kumppaneillamme katsomassa, miten työt ovat edenneet. Molempien toimijoiden tekemisessä näkyi sitoutuminen ja asiantuntijuus. Volter tunnetaan teknisistä innovaatioistaan ja on he ovat olleet meille Q Powerilla tärkeä kumppani koko laitostoimituksen ajan kuin myös Enersense, kestävien energiaratkaisujen toimittaja. Molempien kumppanien asiantuntemus korkealaatuisten teräsrakenteiden valmistuksessa sopii erinomaisesti tavoitteeseemme toimittaa tehokas metaanintuotantolaitos.

Me Q Powerilla asetamme metaania tuottavien mikrobien hyvinvoinnin etusijalle, koska heidän työnsä on innovaatiomme sydän. On äärimmäisen tärkeää, että kumppaneidemme valmistamat moduulirakenteet täyttävät korkeat vaatimuksemme toteutuksen osalta. Olen iloinen voidessani kertoa, että kumppanimme ovat nämä täyttäneet ja näin voimme varmistaa toimittamamme laitoksen luotettavuuden ja suorituskyvyn.

Matka kohti päästötöntä tulevaisuutta tehdään yhdessä

Tämän tuotantolaitoksen toimituksen merkitys Q Powerille on suuri. Se kertoo sitoutumisestamme innovaatioihin, kestävyyteen ja toimittamaan konkreettisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Lisäksi se todistaa, että laajamittainen biologinen e-metaanin tuotanto on mahdollista ja tehokasta.

Yhteistyössä asiakkaidemme, kumppaneiden ja Q Powerin tiimin kanssa visiomme päästöttömästä energiajärjestelmästä on tulossa todeksi. Väitän, että matkamme kohti uusiutuvia synteettisiä polttoaineita ja energiaomavaraisuutta on vasta alussa.

Vaikka joissakin projekteissa nämä edistysaskeleet, kuten laadun tarkistus, saattavat tuntua pieniltä rutiineilta, tämä laitos on ensimmäinen laatuaan, joten meille Q Powerilla ja uusiutuvan energian tuotannon sektorille puhumme todella merkittävistä harppauksista. Tämä on ensimmäinen, mutta voin varmuudella sanoa, että tämä ei ole viimeinen laitos, jonka toimitamme.

Q Power on innovatiivinen synteettisen metaanin ja Power-to-X:n alalla korkealuokkaisia teknologiaratkaisuja tarjoava yritys. Nämä eivät ole vain tulevaisuuden haavekuvia; vaan tämän päivän todellisuutta. Yhdessä voimme rakentaa kestävämmän tulevaisuuden tuleville sukupolville.

-Tuomo

Blogin on kirjoittanut Tuomo Kautto

Q Powerin projektipäällikkö. Hän vastaa asiakasprojektien onnistuneesta toteutuksesta ja keskittyy laadukkaaseen ja oikea-aikaiseen toimitukseen. Tuomolla on pitkä kokemus prosessisuunnittelusta sekä tausta ympäristöteknologiasta ja bioenergiasta. Hän on omistautunut edistämään kestävää energiantuotantoa.

Kategoriat: