Mekaaninen valmius saavutettu Suomen ensimmäisessä teollisen mittakaavan eMetaanin tuotantoyksikössä

Jälleen kerran minulla on ilo kertoa Harjavallassa saavuttamistamme virstanpylväistä: Metanointiyksikön osalta mekaaninen valmius on saavutettu. Yksikkö on osa P2X Solutionsin vihreän vedyn tuotantolaitosta. Tämän askeleen myötä pääsemme siirtymään metanoinnin osalta kylmäkäyttöönottovaiheeseen eli olemme taas askeleen lähempänä mikrobitoiminnan eli metanoinnin käynnistämistä.

Tammikuussa astuimme sisään tyhjään halliin ja askel kerrallaan suunnitelmat ovat ottaneet konkreettisen muodon. Projektipäällikkönä voin todeta, että kevät on ollut todella jännittävää aikaa! Tämän laitoksen rakentaminen on meille ja päteville urakoitsijakumppaneillemme merkittävä saavutus. Minulle henkilökohtaisesti tämä on ollut oppimiskokemus, jolle ei löydy vertaista, onhan tämä Suomen ensimmäinen tässä mittakaavassa toteutettu metanointiyksikkö.

Ja nyt saattekin mahdollisuuden päästä katsomaan tämän Suomen ensimmäisen teollisen mittakaavan eMetaanin tuotanto yksikön sisäpuolelle. Eikö näytäkin hyvälle! (Jos et näe videot tässä, se johtuu evästeasetuksista, mutta ei hätää voit katsella videon YouTubessa.)

Laajan rakennusprojektin koordinointi on tarkkaa työtä

Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä asiakkaamme P2X Solutionsin kanssa, joka on suomalaisena edelläkävijänä rakentaa tätä Suomen ensimmäistä vihreän vedyn tuotantolaitosta. Q Powerin toimittama metanointiyksikkö ei edusta ainoastaan eMetaanin tuontoa, vaan se on osa kestävän vetytalouden käynnistymistä. Suuressa rakennusprojektissa tehokas johtaminen on ollut ratkaisevassa roolissa. Voinkin todeta, että eri osa-alueiden koordinointi on ollut melkoista palapeliä, sillä parhaimmillaan meillä on ollut paikalla samanaikaisesti jopa 60 työntekijää. Tämä on edellyttänyt erinomaisia koordinointitaitoja, jotta varmistetaan projektin eri vaiheiden sujuva eteneminen turvallisuuskäytänteitä tarkasti noudattaen.

Työn onnistuminen kulminoituu asiakkaamme antamasta positiivisesta palautteesta, josta olemme erityisen ylpeitä. P2X Solutionsin projektipäällikkö Jari Hassinen kuvasi toimintaamme seuraavasti: ”Q Power on tehnyt erinomaista työtä Harjavallassa. Heidän työmaajohtaminen on ollut korkealaatuista, ja se on varmistanut, että saavutamme välitavoitteitamme tehokkaasti ja tuloksellisesti. Kaiken kaikkiaan on ollut ilo työskennellä kumppanin kanssa, jonka toimintaan ja työturvallisuuteen voi luottaa.”

Seuraavana vaiheena kylmäkäyttöönotto

Nyt kun mekaanin valmius on onnistuneesti saavutettu painopisteemme siirtyy kylmäkäyttöönottoon. Tämän vaiheen aikana testaamme perusteellisesti kaikki mekaaniset ja sähköiset järjestelmät ilman prosessinesteitä. Kylmäkäyttöönotto on kriittinen vaihe, jonka aikana varmistamme, että kaikki toimii suunnitellusti, ennen kuin siirrymme eteenpäin tositoimiin ja herätämme mikrobit tuottamaan eMetaania.

Jokaisen vaiheen myötä innostukseni lisääntuu, sillä onhan se osoitus sitoutuneisuudestamme ja kovasta työstä. Odotan jo, että pääsen päivittämään projektista lisää, kun etenemme kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Blogin on kirjoittanut Tuomo Kautto

Q Powerin projektipäällikkö. Hän vastaa asiakasprojektien onnistuneesta toteutuksesta ja keskittyy laadukkaaseen ja oikea-aikaiseen toimitukseen. Tuomolla on pitkä kokemus prosessisuunnittelusta sekä tausta ympäristöteknologiasta ja bioenergiasta. Hän on omistautunut edistämään kestävää energiantuotantoa.

Kategoriat: